Hungarian flagEnglish flag
1191 Budapest, Földváry u. 2.
info@meter.hu +36 1 282 9896

Villamos hálózatok

2021-05-13

 

Jön a DC? Nos, talán mondhatni, hogy „feltűnt a kanyarban”. Az mindenképpen érdekes, hogy a villamosenergia-szolgáltatás egyenárammal indult. Sőt, még 110 éve is a magyarországi villamos művek többsége egyenfeszültségen működött. S most lassan (nagyon lassan, mert azért komoly problémákat kell megoldani) talán visszatérünk a „jó öreg” Volta féle DC-hez. Addig azonban továbbra is meg kell küzdenünk a jelenleg használt váltóáramú villamos hálózatunkon tapasztalható problémákkal.

Kollegánk, Németh Gábor szakmai cikke a 2021. márciusi Villanyszerelők lapjában jelent meg. 


2018-03-26
HITELESÍTETT ÁRAMVÁLTÓK
0,2 - 0,2S - 0,5 - 0,5S - 1,0 pontossággal
elszámoláshoz és ipari felhasználásra
1-5000 A
primeráramokhoz
Rugós szekunder csatlakozással
üzemi feszültség max. 1,2 kV
CTB sorozat
Hitelesített MBS áramváltók Hitelesített MBS CTB áramváltók
   
   
HITELESÍTETT
FOGYASZTÁSMÉRŐK
ANALIZÁTOR
hitelesített fogyasztásméréssel

Egy- és háromfázisú
ad-vesz mérés
RS485 Modbus, M-bus
PRO sorozat

Háromfázisú ad-vesz mérő
RS485 Modbus
felharmonikusok, THD mérése
Smart Analyzer
PRO380 fogyasztásmérő Hitelesített analizátor

2018-03-26

Ipari forradalom zajlik, a negyedik, körülöttünk. Új fogalmakkal kell ismerkedni, újfajta eszközök technológiáját megtanítani. Műszaki oktató rendszereivel és eszközeivel a Lucas-Nülle ezúttal is az élvonalban.

 Az Ipar 4.0 IT-je és annak oktatása című cikk elolvasása

 


2017-09-19

M22 és P35 távadóMegújult az M22 típuscsalád, kibővült a hőelemes és ellenállásos (Pt100) hőmérséklet,  impulzus, teljesítmény tényező (cosfi) távadóval, az egyfázisú meddő, illetve átlag és DC teljesítmény távadókkal. 

Ezek mindegyike rendelhető RS485 Modbus kimenettel, illetve a hőmérséklet távadók kivételével 0,5% vagy 0,2% osztálypontossággal.

A háromfázisú távadókkal  (P35 típuscsalád) együtt már több mint húsz féle távadót kínálunk, a korábbinál kedvezőbb áron.

 Tovább


2009-06-12

N-R-Gia 2

...helyi kijelzéssel, webes eléréssel, adatgyűjtéssel

A villamos energia felhasználása megfelelő műszerezettséggel hatékonyan kézben tartható. A gazdasági szempontok érvényesítésén túl ugyanezekkel az eszközökkel az üzemvitel biztonsága is növelhető a folyamatosságot meghatározó paraméterek felügyeletével és célirányos adatgyűjtéssel. Ha adatokkal szeretnénk alátámasztani, hogy villamos rendszerünk üzembiztosan működik, megfelelően karbantartott és a fogyasztás megfelel az üzemeltetett berendezések teljesítményfelvételének, akkor nagy körültekintésre lesz szükségünk, hisz a választék nagy, az árak széles sávban mozognak, és az eszközök számos járulékos mérőképességgel rendelkeznek, amelyek közül műszaki támogatás nélkül nehéz és időigényes a választás.

A teljes cikk megtekintéséhez kattintson ide...


2011-11-18

ÁramváltóHitelesített áramváltók leggyakrabban használt pontossági osztályban  (0,5 ; 0,5S)

Az elszámolás alapját képező villamos energiaméréseknél a korábban használt 0,5 pontossági osztályú áramváltókat az áramszolgáltatók gyakorlatában folyamatosan kiváltják a 0,5S változatok. Részletek...


2014-12-22

1A fenti címmel jelent meg Németh Gábor kollégánk cikke, mely részletes betekintést nyújt a hordozható hálózati analizátorok felépítésébe és működtetésébe, valamint sok hasznos tanáccsal szolgál a felhasználói igényeknek leginkább megfelelő műszer kiválasztásához.

Tovább a teljes cikkhez
Hálózati analizátorok termékoldal elérése


2011-11-18

Biztos az, ami biztonságos

MetrixA vállalatoknak, termelőüzemeknek, a kis- és közepes vállalkozásoknak törődniük kell a biztonságos munkafeltételekkel, a gyártósorok működésben tartásával, az üzemfenntartást szolgáló mérő-ellenőrző eszközök folyamatos biztosításával, azok rendszeres kalibrálásával, szükség esetén fejlesztésével, beszerzésével.
Részletek...


2009-04-22

MID hitelesített fogyasztásmérőMiközben egy gazdasági krízis közepén vagyunk, ilyenkor is vannak olyan iparágak, üzemek, melyek nem állnak, nem állhatnak le. A termelést – esetleg – csökkentő, ám tartalékokkal rendelkező cégek pedig még fejlesztésekre, a későbbi – válság után megvalósítandó – bővítések kidolgozására is tudnak munkaerőt ill. munkaidőt átcsoportosítani. Érdemes tehát a piacon megjelenő új mérőeszközöket bemutatni, mert a korszerű, pontosabban és gyorsabban mérő műszerek beszerzése továbbra is az elektronikai és villamos szakemberek, illetve a gyártó cégek elemi érdeke.

A teljes cikk megtekintéséhez kattintson ide...